Lav din egen blomstergave og forær den til din mor på mors dag

Hjemmelavet blomstergave til mor
Lav din egen blomstergave og forær den til din mor på mors dag
Henrik Andersen
-
24/03/2023
-

Blomster er altid en passende gave til mors dag. Selvom du kan købe smukke buketter hos den lokale blomsterhandler, så betyder det dog ikke nødvendigvis, at det er den bedste løsning. Vælger du at sammensætte din helt egen buket, så viser du din mor, at du har brugt tid og energi på buketten i stedet for at vælge den nemme løsning. Se her, hvordan du sammensætter en buket til mors dag.

Tag udgangspunkt i din mors smag

Der er ingen fast formel på, hvordan du laver en buket. I princippet kan du gå ud til din plantesæk og plukke de første og bedste blomster, du har plantet, men du kan også gå mere systematisk til værks. Der er en række forskellige metoder, du kan gøre brug af, når du skal sammensætte en buket, og du bør altid tage udgangspunkt i din mors smag.

Når du sammensætter en buket til mors dag, så er det en god idé at gøre dig nogle overvejelser omkring, hvilke blomster hun plejer at have stående i hjemmet. Hvis hun har en yndlingsblomst, så kan det være fornuftigt at inkludere den i buketten. Hvis hun kan lide en bestemt farve, så kan du bruge dét som inspiration.

Tilføj andre elementer til buketten

Du kan også overveje at tilføje andre elementer til buketten, hvis det skal være lidt mere spændende og måske en anelse mere utraditionelt. Du kan eksempelvis vælge nogle kviste eller andre former for planter end lige blomster. På den måde kan du give buketten et personligt touch, som de buketter, du køber hos blomsterhandleren, ikke har.

Husk også, at du skal tage højde for, hvor stor buketten bliver. Selvom der altid er plads til en buket blomster, så kan det måske være lige i overkanten med en stor buket, hvis hun bor i en mindre lejlighed. Det skyldes ikke, at den optager for meget plads, men blot at den kan blive for dominerende, hvis der ikke er så mange kvadratmeter at gøre godt med.

Når du har samlet dine blomster, kan du begynde at arrangere dem. Start med at skære stænglerne i samme længde, så de alle passer i vasen. Placér de største blomster i midten af buketten og arbejd dig udad med mindre blomster. Justér buketten, indtil den ser ud, som du ønsker det.

Copyright 2023 - Pilanto Aps